The Emperor & The wild one
Om te beginnen willen we iederen bedanken voor alle leuke reacties tot nu toe!!We hadden wat problemen met de foto’s uploaden en door ons drukke programma hadden we niet heel veel tijd om dat uit te vinden, gelukkig was er ook een rustdag waardoor we nu weten hoe het werkt. We zijn heel erg blij met de extra foto ruimte!! Heel veel dank hiervoor!! We kunnen voorlopig denk ik wel even door met deze hoeveelheid foto's. Ze staan er nu op en er zullen er nog vele volgen. Het kan soms wat langer duren voordat er weer nieuwe verhalen of foto’s op de site staan ivm gebrek aan Wifi of stroom om de laptop op te laden.
Nog een beetje over de groep (voor de liefhebbers):
Het is echt een ideale groep met verschillende leeftijden en ongeveer 50/50 jongens, meisjes. Dat is alleen niet zo gek want er zitten 3 stelletjes in onze groep, waarbij ook nog eens een stelletje in wording. Verder hebben we een prima tourleader. Hij weet veel te vertellen en houdt van een drankie, dus wat wil je nog meer.
Aan het eind van de tour spreekt de hele groep trouwens wel een menig woordje Nederlands. De groep heeft ook al nicknames voor ons bedacht namelijk de Engelse vertaling van “Keijzer” en “de Wilde”, namelijk “Emperor” and “The Wilde one”
Zion:
De volgende bestemming was Zion National park, waar we dan een wandeling konden maken. Daar kon je zelf kiezen wat voor wandeling je wilde maken; kort of lang, hoog of laag en stijl of vlak. Nou zijn wij de moeilijkste niet, dus gingen wij voor de mooiste route en die is af en toe behoorlijk stijl. Het is eigenlijk gewoon bergbeklimmen zonder zekering. In Europa zou dit soort wandelingen nooit mogen, want een misstap en je bent er geweest. Maar dat maakt het ook wel heel leuk natuurlijk.
Bryce Canyon:
De volgende dag gingen op weg naar bryce canyon. Daar was voornamelijk pilaarvormig gesteente. Heel bijzonder om te zien en een soort voorproefje op de Grand Canyon. We zijn er alleen niet lang gebleven omdat het weer die dag niet helemaal mee werkte.
Party Party Utah Camp:
Die zelfde dag gingen we naar een kamp in Utah wat speciaal voor tourgroepen zoals wij was. Dat betekent veel mensen van onze leeftijd en veel alcohol, dus het ideale recept voor een goede party.
We begonnen met het opzetten van ons kamp, waarna we even lekker in de zon konden zitten met een biertje. Daarna gingen we BBQ’en en kregen we een behoorlijk goeie steak. Dat was ook wel nodig, want op een lege maag was die avond niet helemaal goed gegaan waarschijnlijk. En daarna gingen we partyen waar je verschillende drankspelletjes kon doen. Verder zijn er nog wel wat leuke dingen gebeurt, maar dat is niet voor ieders oortjes bestemt. (haha nee grapje) Het was een leuke avond.
Lake Powell/Colorado River:
De volgende ochtend gingen we, met frisse tegenzin, op ons weg naar Lake Powell. Lake Powell is een meer dat is ontstaan door een stuwdam in de Colorado River. Heel mooi, want achter de stuwdam zie je de rivier in het diepe, doordat de vroeger wilde rivier door sedimentatie zich diep heeft ingegraven. Voor zover de aardrijkskunde info.
Grand Canyon:
Aan het eind van de middag kwamen we aan op de Grand Canyon, wat echt prachtig is! Nadat we vanaf een paar viewpoints de Grand hebben gezien gingen we opweg naar ons kamp, waar we ons kamp op gingen zetten en vervolgens weer terug om de sunset te bekijken.
De volgende ochtend gingen we weer vroeg op om de sunrise te zien. En even voor de duidelijkheid, dan moet je dus om 5:45 uur op, en omdat we hoog boven zee-level zitten is het ongeveer -2 celcius. Niet echt funny. Maargoed wij gingen dus naar de canyon, waar het behoorlijk bewolkt was. Het enige wat we dus zagen is een typisch bewolkte zon opkomst. En koud dat het was…
In de middag gingen dan ook echt de canyon in door een hike te doen. Ook hier kon je zelf kiezen wat voor hike dat dan was. Wij gingen samen op pad, maar we hadden niet heel veel tijd, dus de Colorado river hebben we niet kunnen bereiken.
Monument Valley :
Weer een nieuwe dag en op weg naar Monument Valley. Hier heb dat typische gebergte wat je vaak ziet in cowboy films.
We kregen eerst een soort tour met een Jeep, waarna we bij de inheemse bevolking de Navajo bleven eten en slapen. Die nacht konden we kiezen om in een typisch navajo hut te slapen die gemaakt is van klei en hout, of buiten in de woestijn op de grond de sterren te bewonderen en je ogen dicht te laten vallen door net zo lang te kijken totdat je je ogen niet meer open kan houden. Wij kozen voor buiten slapen, dat was hele ervaring!
En dan nog even voor de mensen die denken dat de woestijn altijd warm is, de nacht was be-hoorlijk koud! Maar we mooi.
Moab:
Na monument valley gingen we naar Moab. Moab is een klein maar wel leuk stadje, wat vlakbij de Arches ligt. Arches zijn een soort gesteente waar ‘windows’ in onstaan. (en dan bedoel ik niet het internet netwerk windows). Hier zijn we 2 dagen gebleven, waarvan onze tweede dag een soort rustdag was. Ook wel eens lekker!
De Groeten
Jongens, wat een leuke beschrijving van jullie avonturen in de US.. Dik genieten dus en iedere dag weer een nieuwe ervaring.. Ajax is kampioen.. jullie waren daar niet bij..
Volgens mij is dat nu even geen gemis want dat waren ze vorig jaar ook en worden ze volgend jaar weer..!! Jullie reis is uniek..
Wat een belevenissen! Geweldig dat jullie het zo leuk hebben.
En natuurlijk dat er genoeg te drinken is ;))
Hoe het was bij de Navajo dat hoor ik graag van jullie als
jullie weer terug zijn.
Heel veel plezier verder op jullie reis!
Wat een leuke verhalen en wat goed dat jullie dit zo opschrijven want als ik nu al hoor wat jullie allemaal meemaken, zouden jullie dat niet eens allemaal kunnen navertellen na 2 maanden. Enig om dat zo als thuisblijver mee te mogen beleven. Wat fijn voor jullie dat er toch meer bier is dan jullie hadden gedacht. Geniet lekker verder. xxx
Het is laat! Geen wonder! Tot dat ik al die mooie foto's had bekeken en jullie uitvoerige en interessante reisbeschrijvingen gelezen had...is de tijd verstreken. Hahaha. Wat een reis! Geweldig ! en dan te bedenken dat jullie pas twee weken geldeden zijn vertrokken. Heerlijk ook zo een rustdag er tussen door. Al die wensen, dat jullie verder moeten genieten, hebben jullie helemaal niet nodig ...dat doen jullie wel.
Veel liefs, dikke knuffel, Oma
Dat gaat volgens mij helemaal goed daar, wat een topverhalen allemaal! Netjes hoor! veel plezier nog jongens, groeten van je favoriete buurjongen!
Jemig wat een druk programma weer! Komen jullie bruin thuis of nog witter dan jullie heen gingen? ;) Gave auto's hebben ze daar hè? Ik moest wel lachen hoeveel foto's van auto's er bij zaten, haha.
XxXxxxxxxxXxxxx
Mooie verhalen. Ik hoop niet dat dat 'stelletje in wording' jullie zijn?! Trolol. Maar geniet, dans, leef, drink en bewonder!
Cheers
Waaaauw mennn, wat een verhalen!! Wat klinkt dit gaaf zeg. Ik kan uiteraard niet wachten tot ik alle details kan horen over jullie verblijf ik Utah Camp haha.
Geniet ervan jongens.. Ik mis jullie wel hoor! Laat die 2 maanden maar gauw voorbij gaan.
Laaatiespaaaatie xxx
Héy jongens,
Hebben jullie al Aliens gespot in Roswell??
Als ik het goed begrepen heb zijn jullie de komende dagen in Texas?? Kunnen jullie dan even tot rust komen?
Ik kijk uit naar jullie verhalen!
Heel veel liefs,
Dikke knuffel, mama leidyxxx
Hi guys! Na het bekijken van die lawine aan foto's weet ik één ding: ik ben hartstikke jaloers op jullie! Als je die foto's bekijkt dan weet je et zeker: Ik wil ook zo'n reis maken!!!
Xxx Géke